Kommunrådet Ronny Löfquist (S) förnekar att någon vattenförsäljning har ägt rum.
Kommunrådet Ronny Löfquist (S) förnekar att någon vattenförsäljning har ägt rum.

Kommunrådet dementerar vattenförsäljning

Kommunrådet Ronny Löfquist (S) dementerar att Hylte kommun har sålt vatten till andra kommuner.

ANNONS
|

En invånare tycker att det är motsägelsefullt att Hylte kommun först säljer vatten till poolägare i angränsande kommuner och sedan inför bevattningsförbud för de egna invånarna.

Personen ber kommunrådet Ronny Löfquist att bemöta detta på Facebook-sidan Anslagstavlan-Hyltebruk.

Löfquist förnekar att någon vattenförsäljning har ägt rum.

– Jag kan bara dementera detta. Vi har fått förfrågningar, framför allt under försommaren, från privatpersoner i Halmstad. Men det har vi sagt blankt nej till. Hyltes vatten ska gå till våra invånare och företag.

– Vi har även fått frågan från Falkenbergs kommunchef. De ville skicka Falkenbergs företag, som målare, till Hylte för att fylla på vatten. Det har vi också sagt nej till.

ANNONS

Men enligt samhällsbyggnadschefen Mats Andresen har det förekommit att Hylte kommun har sålt vatten till poolägare i Halmstad - hur bemöter du det?

– Då är det någon tjänsteman som inte har följt de direktiv som vi från politiken har gett. Från politikens sida har vi varit väldigt tydliga. Vi säljer inte vatten. Punkt.

Ronny Löfquist säger att varken han eller samhällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thydén Kärrman (S) har godkänt någon försäljning av dricksvatten.

– Det är mot de besked som vi från politiken har givit. Jag hoppas att det är vid enstaka fall, om detta har förekommit. Det är inte aktuellt att fylla pooler i Tylösand med Hyltes vatten.

Läs också:Bevattningsförbud införs i Landeryd

ANNONS