Viltkunskap. Jägaren Alf Andersson visar publiken hur man binder köttdelar från ett vildsvin inför tillagning.
Viltkunskap. Jägaren Alf Andersson visar publiken hur man binder köttdelar från ett vildsvin inför tillagning.

Jakt och skog drog folk till mässa

Jakt - och skogsmässan har blivit en tradition i Hyltebruk på hösten. – Folk åker från hela södra Sverige för att vara med, säger arrangören Karl-Göran Carlsson.

ANNONS
|

Bakom arrangemanget står den lokala butiken Hylte jakt och lantman.

–Det är bara att vara ödmjuk och tacksam för att folk kör hit från hela Skåne, Småland och till och med Örebro för att vara med på vår mässa, säger Karl-Göran Carlsson.

Han drev butiken i många år men har nu lämnat över till sonen Anders Carlsson. Företaget har 25 anställda. Näthandeln har rusat de senaste åren och numera sker två tredjedelar av alla köp via butikens hemsida.

Mässan pågick i går och fortsätter i dag med en rad olika utställare och aktiviteter. Alf Andersson visar glatt upp hur man styckar ett vildsvin inför en nyfiken publik.

ANNONS

–Jag binder ihop en plomma, det är den del av grisen som motsvarar fransyska. Just detta vildsvin har jag faktiskt inte skjutit själv, berättar Alf.

Under lördagen får han sällskap av Juha Rankinen som ska laga mat över öppen eld. De båda herrarna lanserar sin nya bok Lägereldens mat lagom till mässan.

ANNONS