Inget strandskydd i industriområdet

Det finns inga hinder vad gäller fornlämningar eller strandskydd för det nya industriområdet i Nyebro.

ANNONS
|

Kommunen presenterade planerna i slutet av augusti förra året men stötte på patrull från länsstyrelsen.

–Det har dragit ut på tiden på grund av fornlämningsundersökningen och prövningen av strandskyddet. Men i tisdags vann samhällsbyggnadsnämndens beslut laga kraft, säger kommunrådet Ronny Löfquist (S).

– Länsstyrelsen överprövar inte frågan. Alla beslut är nu klara och det finns inga hinder för att börja bygga i området.

Först ut att bygga blir Torupsföretaget Kenneths Bygg som har köpt tomten närmast samhället på 7 000 kvadratmeter och investerar uppåt sex miljoner kronor i en ny byggnad.

ANNONS

Företaget som i dag är trångbott och har laget på olika ställen vill få allt samlat på ett ställe.

–Det finns ett företag till som vill bygga efter det men de har inte bestämt sig än, säger Ronny Löfquist som har fört förhandlingar med flera intressenter på olika nivåer.

– Det finns ett intresse och förhoppningsvis kan det ge resultat när vi nu kan komma i gång med att bygga vatten och avlopp, belysning och el för tre tomter.

Hylte kommun investerar fyra miljoner kronor på att dra fram en 100 meter lång gata. De tre resterande tomterna ned mot ån tar kommunen beslut om i ett senare skede.

Industriområdet omfattar 40 000 kvadratmeter på åkrarna vid riksväg 26 i Nyebro. Företagen får ett skyltläge mot trafikleden.

ANNONS