Nominerade. Claes Johansson, verkställande funktionär på Hyltebostäder, gläds åt nomineringen till SABO:s renoveringspris.
Nominerade. Claes Johansson, verkställande funktionär på Hyltebostäder, gläds åt nomineringen till SABO:s renoveringspris.

Hyltebostäder blev nominerat till pris

Stiftelsen Hyltebostäder är nominerad till ett riksomfattande renoveringspris för sin ombyggnad av Storgatan 4 i Hyltebruk.

ANNONS
|

SABO, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, arrangerar tävlingen om goda exempel på renoveringar för tredje året i rad.

– Vi är en av tre nominerade bland stora bolag med 10 000 lägenheter. Båda de andra nominerade har stora projekt och mycket muskler, säger Claes Johansson, verkställande funktionär.

– Det intressanta är att de valt en liten stiftelse. Juryn har sagt att det var många bra ansökningar till årets pris.

Hyltebostäder hade lagt in en ansökan för ombyggnad av Storgatan 4 i Hyltebruk.

– Vi har gått varsamt åt husets innegård och det är inga utanpåliggande hissar, berättar Claes Johansson.

–Vi har behållit interiörer med fiskbensparkett och har samtidigt valt tidsenliga material från 2000-talet och lagt kök i anslutning till vardagsrummet. Det är nya breda fönsterpartier mot balkonger.

ANNONS

1950- och 60-talshusen har fått diskmaskin, spishällar, tvättmaskin, torktumlare och fiber som standard. Det är från- och tilluftsventilation i varje rum alla lägenheter.

Hur ska ni fira det här?

– Det blir på den stora middagen med prisceremonin i Gävle den 14-15 mars som vi åker upp till. Det är redan stort att vi är där.

Det var många turer kring renoveringen av Storgatan 4 innan man kom till skott.

Tittar vi i backspegeln var det ett högriskprojekt i början. Det var många vakanta och tomma affärer och en öde by. Det var en dyster syn hela Storgatan. Nu rullar allt. Det har varit tungt att göra lite i uppförsbacke.

Övriga nominerade är Familjebostäder i Göteborg AB och Botkyrkabyggen AB.

ANNONS