Hyltebo får avslag på överklagan

Kvinnan fick nej på sin ansökan om ekonomiskt bistånd när hon tackade nej till fortsatt praktik på ett äldreboende. Nu får hon avslag också på sin överklagan.

ANNONS
|

Förvaltningsrätten i Karlstad konstaterar att kvinnan erbjudits förlängning av en anvisad språkpraktik på ett äldreboende i Hylte som bland annat syftat till att öka hennes möjligheter att få arbete.

Genom att avböja fortsatt praktik och bryta sin planering med arbetsförmedlingen får hon anses ha fördröjt sina möjligheter att bli självförsörjande.

Hon kan därmed inte anses ha stått till arbetsmarknadens förfogande på det sätt som krävs för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen.

Hyltekvinnan hade framhållit att anledningen till att hon inte vill fortsätta praktiken på äldreboendet är att hon inte kan svenska. Hon ville gå en kurs för att läsa sig svenska snabbare, skaffa ett jobb och bli oberoende av socialtjänst och försäkringskassa.

ANNONS

Men det argumentet föranleder inte förvaltningsrätten att göra någon annan bedömning än arbets- och näringslivsnämnden. Överklagandet avslås.

ANNONS