Hyltebo åtalas för djurplågeri

Tre vittnen såg mannen slå sin hund över ryggen. Men hundägaren nekar till brott. Nu får han stå till svars för djurplågeri i tingsrätten.

ANNONS
|

Det var på förmiddagen torsdagen den 19 januari som polisen fick larm om händelsen utanför Gamla Hallen i Hyltebruk. Enligt samstämmiga vittnesuppgifter har hunden gjort ett utfall mot en kvinna som passerat förbi och rest sig upp och krafsat med tassarna på bröstet.

Ett av vittnena uppger att hunden hade ett koppel men att det inte var någon som höll i det.

Mannen ska sedan ha gallskrikit och fattat tag i kopplet och ryckt till så våldsamt hunden blev liggande på marken och sedan slagit hunden över ryggen.

När polispatrullen kom till platsen satt hundägaren vid Gamla Hallen med sin hund, som efter ett tidigare föreläggande från rättsenheten är utrustad med en munkorg.

ANNONS

En av poliserna uppger att hunden vid en närmare kontakt inte såg ut att må bra, den ”flög upp”, skällde och försökte bita, trots munkorgen. Den var smutsig på sidan samt på ryggen och det såg ut som grus.

Innan poliserna var klara med förhöret lämnade hundägaren platsen.

I senare förhör förnekar han bestämt att den nioåriga hunden skulle ha hoppat upp på någon person. Mannen uppgav att han alltid binder den i bänken eller runt sitt ben när han befinner sig på platsen.

Mannen åtalas nu för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter samt djurplågeri.

ANNONS