Hotellet blir Ekwalls största satsning

Arbetet med att bygga ett hotell med 18 rum i Tiraholm är i full gång. Bottenplattan är gjuten och i september ska husstommen resas. – Det blir vår i särklass största investering, säger Malin Ekwall.

ANNONS
|

I april i år släppte familjen Ekwall en nyhet de hade ruvat på länge. De tänker storsatsa på ett hotell som ska komplettera den befintliga verksamheten vid Tiraholms Fisk, som är beläget åtta kilometer utanför Unnaryd, på en naturskön udde som sträcker sig ut i Bolmen.

– Det är inte en vild chansning. Vi har märkt en efterfrågan i tio år, folk frågar ”ska ni inte bygga hotell snart?”, säger Malin Ekwall.

I början av juli gjöts bottenplattan till hotellet och det går nu att ana var byggnadens olika delar ska ta form: entrén, restaurangen, köket, konferensanläggningen och hotellrummen. Fyra rum byggs på bottenplan och 14 på ovanvåningen.

ANNONS

– Husstommen kommer på plats i september. Nu har vi mer eller mindre projekterat färdigt hotellet och sett till att uppfylla alla krav. Byggnader där folk ska sova har de högsta brandkraven, säger Malin.

Hotellet ska gå i samma stil som verksamhetens övriga hus.

– Den lyxiga känslan kommer inte bestå i guldkranar, utan i bemötandet och omgivningen, säger Nils Ekwall.

Han och frun Vicky grundade Tiraholms Fisk 1981 och deras barn Malin, Jens och Jonas håller successivt på att ta över verksamheten. Att fiska och förädla fisk står fortfarande i fokus på gården.

Gäster som kommer hit för att äta i restaurangen och handla i fiskbutiken har dock uttryckt önskemål om att stanna längre.

– Det var ett stort kliv att bygga restaurangen för 20 år sedan, men hotellet blir vår i särklass största investering.

Vad slutkostnaden landar går inte att säga än. Förhoppningen är att inviga hotellet under nästa sommar.

– Vi vill att det ska bli ett välkomnade hotell, en rejäl byggnad utan några krusiduller och med hög kvalitet, säger Malin Ekwall.

Med hotellet hoppas familjen kunna förlänga säsongen och erbjuda sina matgäster en övernattningsmöjlighet.

– En vanlig onsdag kan vi ha 400 gäster i restaurangen. Med ett hotell kan vi göra upplevelsen mer komplett.

ANNONS

Andra startknappar har varit Sydvattens ”Tänk H20-projekt” för gymnasielever och forskningsstationen i Bolmen, som båda lockar fler människor till området. Företag ska också kunna hålla sina konferenser här.

– Att få ihop rätt personal som ska jobba med hotellet och att koordinera bygget med en tajt tidsplan är våra största utmaningar, avslutar Malin.

ANNONS