Stöttar. ”Jag lär mig varje dag något nytt, det är spännande att jobba med ungdomar”, säger Elinor Forsberg, projektledare och ungdomscoach.
Stöttar. ”Jag lär mig varje dag något nytt, det är spännande att jobba med ungdomar”, säger Elinor Forsberg, projektledare och ungdomscoach.

Hon hjälper unga starta projekt

Starta en årligen återkommande festival eller bygga ett utegym? Möjligheterna är goda för ungdomar med idéer och framåtanda att få stöd för sina projekt från Ung i Halland.

ANNONS
|

– Vi ska stärka entreprenörskapet hos ungdomar mellan 13 och 25 år, främst på landbygden, säger Elinor Forsberg som är projektledare för Ung i Halland, ett projekt inom föreningen Lokalt Ledd Utveckling Halland.

–Jag hjälper ungdomarna att göra en ansökan för att få projektstöd upp till 30 000 kronor, det kan handla om att ta reda på vad saker och ting kostar och om det finns samarbetspartners.

Elinor Forsberg har haft jobbet sedan i höstas och har sin arbetsplats på arbets- och näringslivskontoret i Hyltebruk. Hittills har två ansökningar för den här programperioden blivit beviljade och fem–sex är i början av ansökningsprocessen.

ANNONS

Två har kommit in från Hylte.

– En är mer sportinriktad och den andra är mer av en inkluderingsaktivitet för dem som bor i Hylte, främst ungdomar.

Ung i Halland, som stöds av EU, region Halland och staten, har över tre miljoner kronor i budget fram till 2021.

Lite om: Elinor Forsberg

Ålder: 26 år.

Intressen: Pysslar mycket.

Bor: Har just flyttat till en lägenhet på Norra Industrigatan, Hyltebruk.

Bakgrund: Uppvuxen i Härnösand. Tog en master i kultur- och mediagestaltning med fokus på projektledning i Norrköping.

Beundrar: Min mamma Katarzyna som uppfostrat fem barn.

ANNONS