Hallå där...

... Anna Roos (C), oppositionsråd, som i likhet med kommunrådet Ronny Löfquist (S) meddelar att hon ställer upp för omval 2018.

ANNONS
|

Var det ett självklart beslut?

– Ja, det tycker jag. Jag har precis fått chansen att börja nosa på detta. Efter halva mandatperioden fick jag träda in som oppositionsråd efter Henrik Erlingson. Nu är jag sugen på att göra mer och jag behöver testa de vingarna. Från och med 1 november ska jag vara tjänstledig från jobbet för att kunna ägna min tid åt politiken.

Vilka listor kommer ditt namn att stå på?

ANNONS

– Vi har provval i Centerpartiet och jag kommer att ställa upp på alla tre listor, men framför allt kommunen. Vi vet ännu inte i vilken ordning folk ska stå på listorna.

Vad händer härnäst?

– I vårt parti har vi först ett nomineringsskede där alla medlemmar får rösta på de personer som har sagt att de vill vara med. Sedan är det nomineringsstämma i november där vi sätter listorna.

Vad har ni i Centerpartiet åstadkommit lokalt den här mandat-perioden?

–Vi är ju i opposition och har inte makten att få igenom våra egna förslag. Jag tycker ändå att vi har satt lite grön prägel på de beslut som har fattats. Vi har lyckats få med skrivningar och frågor som är viktiga för vår partigrupp.

Hur har mandatperioden varit?

–Det har varit en tuff period med många nya invånare, men samtidigt har kommunen växtvärkproblem. Det har vi inte haft förut.

ANNONS

Vad skulle du vilja göra bättre nästa mandatperiod?

–Vi vill jobba mer med integration och arbetslöshet. Människor ska få vara en del av sammanhangen. Men också jobba med bra villkor för våra företagare att anställa. Vi vill fortsätta marknadsföra vår kommun och visa hur bra den är, både för turister och för invånare. Hylte är en fantastisk plats att leva, bo och verka på.

ANNONS