Hallå där...

...Anders Carlsson, vd på Hylte Jakt och Lantman, som har bråda dagar inför årets höstmässa.

ANNONS
|

Vad är det för mässa?

– Det är en jakt- och skogsmässa som vi har på fredag och lördag. Vi vänder oss till alla som är intresserade av jakt och skog, framförallt till privatpersoner. Risken finns att mässan drar flest män eftersom jakt är ett mansdominerat intresse. Därför lockar vi hit hela familjen med aktiviteter som passar för både vuxna och barn. Det blir en trevlig dag med korvgrillning och annat.

Kommer det något folk?

ANNONS

– Ja, massor, vi räknar med 5 000 besökare. Vi har en vårmässa om trädgård och en höstmässa om jakt och skog. Höstmässan är den som drar mest folk. Många kommer långväga ifrån som Gävle, Örebro, Helsingborg och Ystad. Det är helt fantastiskt att folk åker så långt för vår mässa. Vi håller till i butiken och kompletterar med tält utomhus.

Vad erbjuder mässan?

– Vi har nog 20 leverantörer av våra produkter på plats och det brukar vara uppskattat av kunderna. Leverantörerna kan mycket mer om sina produkter än vad vi kan. På jaktsidan är kommunikationsradio populärt liksom verktyg för slakt. På skogssidan brukar intresset vara stort för motorsågar och röjsågar med tillbehör. Vi har bjudit hit Hylteprofilen Alf Andersson som har skrivit böcker om styckning och om bra mat utomhus. Han kommer att ha förevisning av styckning och kötthantering.

Du har planer på att bygga en ny butik. Hur går det?

– Just nu är vi i skedet med detaljplanen och den processen är tidskrävande. Men våra byggplaner är konkreta. Vi har köpt mark längs Nissastigen och har börjat skissa lite på hur fastigheten kan se ut. Men de specifika ritningarna får vänta tills detaljplanen är klar.

ANNONS

När kan du börja bygga?

– Förhoppningsvis kan vi sätta spaden i jorden någon gång under 2019. Att påbörja redan under 2018 är nog att vara för orealistisk, men det hade varit roligt.

ANNONS