Här får du mest hus för pengarna

Snittpriset för en villa i tätorterna ligger just nu runt miljonen. I Hylte får du mycket hus för pengarna.

ANNONS
|

I lördags kartlade Hallandsposten villapriserna för Halmstads olika stadsdelar. I Tylösand ligger snittpriset på sju miljoner kronor. I Hylte kommun kan du köpa ungefär sju villor för den summan.

Just nu är 30 fastigheter till salu inom Hylte kommun, enligt bostadssajten Hemnet. Flest lediga objekt finns i Hyltebruk, Rydöbruk och Unnaryd, men även i områden runt orterna Kinnared och Drängsered.

– På senare tid har Hyltebruk varit mest efterfrågat, men även välbelägna ställen på landsbygden. Unnaryd, Hyltebruk och Torup har en något högre prislapp, säger Kenneth Jonsrud på Mäklarhuset.

Tre olika mäklare, som är verksamma i Hylte kommun, intygar att det går allt bättre för bostadsmarknaden i Hylte och det är stor spridning på köparna.

ANNONS

– Under våren har jag haft ett flertal yngre familjer som söker efter boende på landet. En del har jobb i Halmstad, men vill bo i Hylte, säger Martin Haraldsson på LRF Konsult.

Han upplever en förändring till det bättre på bostadsmarknaden.

– När Bruket hade stängt två maskiner ville många sälja sina hus, men nu har det blivit en mer positiv stämning. Man får väldigt mycket för pengarna, säger Martin Haraldsson.

– Det är mycket omvärldsfaktorer som påverkar. Numera är det mer eller mindre bostadsbrist även i Hylte. Centralorten har en högre attraktionskraft än byarna runt omkring, menar Kenneth Kristofferson på Skandiamäklarna.

Vid HP:s uträkning av snittpriset för hus har endast villor, fritidshus och radhus tagits med. Lägenheter, skogs- eller industrifastigheter utelämnades.

En skogsfastighet med gårdsbyggnad är det allra dyraste objektet. Det ligger på Nässja udde utanför Unnen och kostar 5,1 miljoner. Billigast är två tomter vid Rammsjön, en bit utanför Drängsered, som säljs för 100 000 kronor styck.

Huset med lägst prislapp är en liten rödmålad stuga, på gränsen mellan Hylte och Halmstads kommun.

Enligt Hemnet såldes fem villor i Hylte kommun under juli månad och under juni såldes tio olika objekt. Det genomsnittliga slutpriset under dessa två månader låg på 872 000 kronor.

ANNONS

Under hela 2017 redovisas hittills totalt 31 sålda fastigheter.

ANNONS