Avspärrat. Thomas Magnusson, ordförande i SK Hylte, och hans medlemmar räfsar bort den farliga RT-flisen från motionsslingan.
Avspärrat. Thomas Magnusson, ordförande i SK Hylte, och hans medlemmar räfsar bort den farliga RT-flisen från motionsslingan.

Glasbitar och spik förstörde spåret

Motionsspåret vid Örnvallen är avspärrat på en sträcka där SK Hylte an­lade ett förkortat skidspår på konstsnö i början av året. Utlagd RT-flis med glasskärvor och spikar måste tas bort.

ANNONS
|

På SK Hylte skyller man på olyckliga omständigheter. Det började i slutet av januari när klubbens medlemmar för första gången i vinter kunde tillverka konstsnö, som skulle läggas ut med en hjullastare.

–Det blev plusgrader och sörja som gjorde att den stora hjullastaren tryckte undan leran så det blev märken och spår, kommenterar Thomas Magnusson, ordförande i skidklubben.

Ägaren av hjullastaren, som ställde upp ideellt trots att han inte är medlem, erbjöd sig att jämna ut underlaget med flis när vädret tillät, vilket klubben tyckte lät som en god lösning.

ANNONS

För tre veckor sedan kom flisen på plats, fyra skopor med totalt åtta kubikmeter från en avfallsanläggning i närheten.

–Vi trodde att det var vanlig flis. Men det är RT-flis med krossat och nermalt byggnadsmaterial. Det får vi inte lägga ut, säger Thomas Magnusson som understryker att medhjälparen agerat i all välmening.

–Det blev ett tankefel. Han ville göra en god gärning.

Flisen som lagts ut på 300 meter av motionsspåret innehåller glasskärvor, spikar och metalldelar och kan vara farlig att trampa på.

–Jag tror inte att någon blivit skadad. Har man skor på sig blir man inte skadad men det är värre för djuren, säger Thomas Magnusson som betonar att flisen ska tas bort så fort det går.

–  Vi räfsar undan flisen, vilket tar ett par veckor.

Medlemmarna har redan samlat ihop det mesta i högar utefter slingan. Hyltebostäder, som förvaltar Örnvallen, har tills vidare satt upp avspärrningsband vid det utsatta partiet.

ANNONS