Eldprov. Maria Nöjd från M2 Retail Solutions 2 var en av deltagarna i projektet Broa över som fick gå på glödande kol.
Eldprov. Maria Nöjd från M2 Retail Solutions 2 var en av deltagarna i projektet Broa över som fick gå på glödande kol.

Företagare fick bygga kontaktnät

Ett riktigt eldprov avslutade utbildnings- och nätverksprojektet Broa Över som pågått i vår med näringslivsprofiler och nyckelpersoner i kommunen.

ANNONS
|

Det var bara positiva omdömen vid avslutningen på Gästis i Torup häromveckan.

–Suverän. Utbildningen är fördjupande och får en att komma rätt på målet. Kraftigt utvecklande, tycker Ivan Martin, företagare i Torup.

–Jättebra, väldigt givande. Utbildningen har givit mig många tankar, säger Emma Vari, studievägledare.

–Det är bra att man lär känna och nätverkar med andra som man kanske inte träffar annars.

Deltagarna, de flesta från näringslivet, har deltagit i utbildningen i fem träffar under våren och lyssnat på föredrag, gjort övningar och diskuterat.

Allt med sikte på att skapa ett positivt samarbetsklimat i Hylte kommun.

ANNONS

–Vi har gjort överraskande saker varje gång. Förra gången slog vi i en karatebräda. Vi slog igenom och ökade självförtroendet, det trodde man inte att man kunde, fortsätter Emma Vari.

Sista träffen avslutades i samma stil med att alla fick ta av sig skorna och strumporna och gå på glödande kol som hade anlagts i en bädd i sluttningen ner mot Sjögårdssjön.

–Lite nervöst men jag har inga förväntningar, det är bara att gå på.

Kursledaren och föredragshållaren Tomas Enhager var mycket nöjd med träffarna i Hylte kommun.

–Deltagarna är kreativa och verkar ha roligt. Och har en sammanhållning, konstaterade han.

–Vi har haft en del övningar där vi pratat mycket. Deltagarna är bra på att prata och är nyfikna på personlig utveckling och vill veta hur man kan få ut mer av sig själv.

–Hoppas det syns så småningom i olika sammanhang som event och hur man kan pryda samhället, inom skolan och näringslivet.

Att låta deltagarna gå med bara fötter över glödande kol som håller 600-800 grader har en stark symbolik.

–Det är mycket lättare när man vet hur man ska göra det. Det kan överföras på att ta stora beslut som påverkar vår framtid, säger Tomas Enhage.

ANNONS

Det var det sista rena utbildningstillfället med den här gruppen men det blir en träff till som en extra krydda. Och i augusti håller Tomas bror Kjell Enhage ett föredrag.

Utbildningen genomförs under två år med 50 personer per säsong. Till hösten börjar en ny grupp.

Avsikten är att genom en kompetenshöjning inom ledarskap och personlig utveckling stärka deltagarnas motivation, kreativitet och samarbetsförmåga.

Tomas Enhage har tidigare lett utbildningen i Falkenberg. I Hylte är Broa Över ett samarbete med Länsförsäkringar Halland, Södra Hestra sparbank, Företagarna Hylte, Lokalt ledd utveckling Halland och näringslivsenheten i Hylte kommun.

ANNONS