Fröslidabor kritiserar vindkraften

Fröslidabor vill inte ha Eon:s vindmöllor i krokarna. – De kommer att dominera landskapsbilden vida omkring, skriver Peter Karlsson som talesman för knappt tjugo ortsbor.

ANNONS
|

I sex punkter anger Fröslidaborna med Peter Karlsson i spetsen varför länsstyrelsen bör säga nej till vindkraftsplanerna.

– Eon har inte tagit något initiativ till att samråda med ortsborna, menar grannarna, som inte anser att annonsering i dagspressen fyller kraven på information och dialog.

Dessutom saknas fotomontage från Fröslida samhälle och alternativa placeringar av verken som kan skona naturmiljön.

Fröslida som ligger i gränstrakterna mellan Hylte och Halmstad har flera vindkraftsprojekt runt knuten. För att inte bli omringade vill de kritiska grannarna att projekten slås samman och utreds som ett enda projekt. Först då får man en samlad bild av möllornas påverkan.

ANNONS

Fröslidaborna är också kritiska till att avståndet inte följs utan vissa hus hamnar för nära i väderstrecken syd och väst. De oroar sig också för värdet på sina fastigheter, ett minskat värde som de vill bli kompenserade för den dagen det byggs snurror inom syn- och hörhåll.

ANNONS