Utbyggnad. Johan Christer ”JC” Svensson, IP Only och Ronny Löfquist (S) bevittnade starten för fiberutbyggnaden till hushållen den 17 augusti 2015.
Utbyggnad. Johan Christer ”JC” Svensson, IP Only och Ronny Löfquist (S) bevittnade starten för fiberutbyggnaden till hushållen den 17 augusti 2015.

Fiber till företag starkt försenad

Fiberutbyggnaden till företagen i Hylte har blivit starkt försenad. Nu vill Hylte kommun bjuda in entreprenören IP Only till ett möte för att trycka på.

ANNONS
|

– Jag är nöjd med att IP Only har byggt ut till tätorter och villor men utbyggnaden släpar efter när det gäller näringslivet. Utbyggnaden till företag och Hyltebostäders fastigheter har inte följt tidsplanen, sa Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande på en företagslunch på Gästis i Torup förra månaden.

Han förklarade att IP Only ska inbjudas till ett möte i början av det nya året.

–Det är dags att skärpa tonen mot IP Only. Företagen vill verkligen ha uppkoppling och väntar på fibern. I min värld skulle utbyggnaden till näringslivet varit klart till nyår. De har kommit en bit på väg men är inte klara. Man ligger ett halvår efter.

ANNONS

Vi hade ett informationsmöte på Stora Enso och man skulle börja sälja till företag. Men sen har vi inte hört något från IP Only om avtalsskrivning. Där är jag lite frustrerad över att det händer för lite, säger Ronny Löfquist.

–Det är bra att vi gått från en anslutning på åtta till 80 procent på ett år. Nu gäller det att klara hem helheten. IP Only har slarvar lite på slutet men det är fortfarande en god samarbetspartner.

På företaget hänvisar man till den höga arbetsbelastningen och att man valt att inleda utbyggnaden med hushållen.

–I Hylte kommun har vi adresserat och byggt till villor i samtliga tätorter, allt detta under en period av 1,5 år, tempot har varit högt. Näringslivet har alltid varit med i planerna, men fokus och efterfrågan har varit på hushållssidan i den första fasen, därav har erbjudandet till näringslivet fått vänta ett tag, säger Johan Christer ”JC” Svensson, regionchef.

– Vi ser en allt större efterfrågan vilket vi tycker är mycket roligt. Ibland kan det stora intresset dock göra att vissa delar av tidplanerna förskjuts något, vilket blivit fallet med företagserbjudandena.

ANNONS

Han lovar att företaget under det första kvartalet 2017 ska komma med erbjudande till näringslivet i Hylte kommun.

–I stort följer vi våra offensiva planer för kommunen, och ser fram emot att tillsammans med kommun och invånare slå regeringens nya offensiva mål om 95 procent fiberanslutna hushåll till och med år 2020.

ANNONS