Fem frågor till Conrad Wilhelmsson...

...i andra årskursen på ekonomiprogrammet på Laboraskolan och som var med med sitt high ball dricksglas i finalen i SM för Ung Företagsamhet i Stockholm.

ANNONS
|

Hur gick det för er?

–Det gick bra men vi fick ingen placering. Vi tävlade i Årets vara och Årets Monter men det var väldigt hård konkurrens.

Är ni besvikna över att bli utan pris?

–Lite. Men vi fick bra respons. Många besökare sa att det var den bästa monter de besökt och skulle gå in på vår hemsida och beställa glaset. Det är nästan slut men folk har två veckor på sig. Det ingår i processen att stänga ner.

ANNONS

Ni ska alltså inte fortsätta att arbeta med dricksglaset?

– Nej, det här kommer nog att innebära slutet. Det blev populärt och vi har sålt 250 men fick problem med leverantören och glasbruket. Vi har ett år kvar av studierna men kommer nog inte att ta upp det här med dricksglaset igen.

Vilka lärdomar har ni dragit?

–Att kunna hantera många saker samtidigt och hålla koll på allt, så vi inte glömde något till mässan. Unga Företagare är ett bra sätt att förbereda sig för livet efter skolan, affärslivet. Vi förstår hur företagen fungerar. Man får ta med- och motgångar.

Kändisar på plats på Älvsjömässan?

–Prins Daniel var där och invigde men han hade inte tid att komma förbi vår monter. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra var med bland allt folk.

ANNONS