Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

hasslehultsgatan
Lång paus. Hässlehultsgatan har varit avstängd för genomfartstrafik en stor del av sommaren. ”Det är lite pinsamt för kommunen att ha en så pass stor gata avstängd så länge”, tycker Anders Bengtsson.

Försenat grävjobb drabbar biltrafik

Alla bilister som kör in den södra infarten till Hyltebruk måste ta en omväg för att komma till centrum. Ett grävjobb på Hässlehultsgatan har dragit ut på tiden och gatan är stängd för trafik. Kommunens va-samordnare är inte glad över förseningen.

Just nu pågår en omfattande renovering av vatten- och avloppsledningarna på Hässlehultsgatan, vilket gör att gatan har varit avstängd för genomfart en stor del av sommaren.

– Det tråkiga är att projektet har blivit stående i flera veckor utan att det har hänt något. Det retar upp både oss på kommunen och invånarna, säger Anders Bengtsson, projektsamordnare på kommunens va-enhet.

I måndags hade han ett möte med entreprenören inom va-teknik som sköter projektet.

– Jobbet kommer att fortskrida men de ändrar taktik. Vi försöker gemensamt att snabba på arbetet. Det är lite pinsamt för kommunen att ha en så pass stor gata avstängd så länge.

En av orsakerna till förseningen är att trafikanordningsplanen, som styr hur vägen får stängas av, blev fördröjd på grund av långa handläggningstider hos Trafikverket. En annan orsak är att entreprenören har haft svårt att hitta företag som haft tid att utföra grävjobbet.

Företaget ska slutföra arbetet med att rusta upp de vatten- och avloppsledningar som finns nedgrävda i Hässlehultsgatan. Däremot åtgärdas serviserna in till villorna först när hela gatan är färdigställd. Servisen är den ledning som ansluter från kommunens distributionsledning till fastigheten.

Arbetet delas in i tre etapper. Etapp 1, som omfattar området mellan Klintgatan och Kolaregatan, är planerad att bli klar redan i slutet av nästa vecka.

– Därmed kan trafiken släppas på den första biten och ledas upp via Kolaregatan så att de kan köra inom Hässlehultområdet och slipper köra via Södra industrigatan.

Etapp 2 är området mellan Kolaregatan och Torsgatan och etapp 3 Torsgatan till Tubgatan. Vid månadsskiftet september/oktober ska arbetet i gatan vara klart, men åtgärderna med serviserna kan pågå året ut.

Störningarna på gatan kommer tyvärr att fortsätta. När vi närmar oss ligger ledningarna allt djupare. Vid Tubgatan ligger de på fyra meters djup, schakten bli rätt vida och då tar arbetet längre tid, säger Anders Bengtsson.

– Jag är nöjd med åtgärderna som vidtas, men inte nöjd med att det har tagit så lång tid. Förhoppningsvis håller det i många år sedan.

MEST LÄST