Företagshotellet fylls av blomstrande bolag

Efter AJ Produkters flytt till Halmstad stod lokalerna i Hyltebruk tomma. Nu sjuder byggnaden av liv igen och 95 procent av företagshotellet är uthyrt.

ANNONS
|

När AJ Produkter flyttade 2012 lämnade de lokaler på drygt 20 000 kvadratmeter efter sig. Det var svårt att få sålt lokalerna och företaget bestämde sig i stället för att hyra ut ytorna.

I dag har ett företagshotell med elva olika verksamheter vuxit fram.

- Det är ett bra sätt att skapa liv i fastigheten igen. Att det har gått så bra som det har gjort var det ingen som trodde, säger Jan Lundsten, platschef i AJ Produkters företagshotell.

Hyresgästerna har blivit fler och fler med åren och i dag är 95 procent av lokalerna uthyrda.

- Det är skönt att vi har fyllt lokalerna igen. Läget är ju bra, nära Nissastigen, och det är lättillgängligt. Vi har marknadsfört oss med mun-mot-mun-metoden. Om någon har kommit till Hylte kommun och behövt en lokal så har vi försökt knyta dem hit, berättar Jan Lundsten.

ANNONS

I lokalerna finns numera Gnotec Kinnared lager, Gnotecs marknadsavdelning, Palm & partner, Alpha CE, Trio Plast, Lotus Rekond, Postnord lager, Hylte Sport & Event, bokbindare Åke Pettersson och Hylte kommuns revisorer. Dessutom kan privatpersoner hyra tomma ytor som uppställningsplats för husbilar och husvagnar.

Verksamheterna skiljer sig åt. I kontorsdelen sitter Erling Forsberg, säljansvarig på Gnotec, företaget som finns på fyra svenska orter samt i Kina och i Slovakien.

- Eftersom vi jobbar mot alla våra fabriker sitter vi separerade från produktionsanläggningen i Kinnared. Här kan vi fokusera på säljandet, säger Erling.

En trappa ned har AJ låtit bygga lektionssalar för Alpha CE, som håller i utbildning för nyanlända. Här kan flyktingar läsa svenska och samhällsorientering under tiden de står i kö till SFI.

- Det är väldigt bra lokaler, deltagarna trivs här. Dock kunde bussförbindelserna vara bättre, säger utbildare Elisabeth Nejdegård.

Inne i lagerlokalerna kör Lotta Mille truck för Smålandsstenarföretaget Trio Plast, som tillverkar plast till bland annat höbalar.

- Det finns väldigt stora ytor där vi kan få plats med alla våra pallar.

Jan Lundsten har arbetat med uthyrningen av AJ:s gamla lokaler sedan 2013.

- Vi ser positivt på de kommande åren och hoppas kunna utveckla lokalerna så att det kan sprudla av ännu mer liv här. Företagandet är på uppåtgång i Hylte. Det sjuder av optimism.

ANNONS
ANNONS