Eleverna hyllade Elvis i Örnaskolans mello

Årskurserna tävlade med idel Elvislåtar i årets upplaga av Örnaskolans mello.

ANNONS
|

– Temat i år är Elvis Presley. Det är 40 år sen han dog, sa musiklärare Annelie Ljungqvist Alexandersson som kallade evenemanget i onsdags en hyllningsmello.

Aulan och matsalen var fylld till sista plats och entusiasmen stor när fyrorna inledde med Heartbreak Hotel följd av tvåorna med en svenskspråkig tolkning av Always on my mind.

Förskoleklassen kom med nallebjörnar till Teddybear och femmorna var klädda i tvärrandiga tröjor med nummerlappar i Jailhouse Rock. Ettorna gjorde Love Me Tender och sexorna A Big Hunk o´Love.

Rektor Lissi Pedersen och skolsköterskan Claes Moberg hade många fina prestationer att fundera över medan lärarna gjorde ett mellanspel iförda Elvisdräkter och roliga skor.

ANNONS

–Wow, som vi har svettats. Det var jättesvårt, förklarade Lissi Pedersen när det var dags att förkunna juryns utslag.

Bästa sången: Förskoleklassen. Bästa glädjen: Ettorna. Fantastiskt teamwork: Fyrorna. Fantastisk energi: Tvåorna. Mest lik originalet: Femmorna. Bästa inlevelse: Treorna. Fart och fläkt: Sexorna. Kvällens överraskning: Lärarna.

Som kvällens vinnare förkunnades till slut femmorna som fick göra om sitt bidrag på fängelsetema.

–Vi vann för att vi hade bra energi i låten och försökte göra vårt bästa. Vi har övat varje musiklektion och nästan varje skoldag i två månader, sa Olivia Ylmén, 12 i den vinnande årskursen.

Och fick medhåll av de andra i gänget.

–Det var alla tillsammans, förklarade Naida Hakdabanovic, 12.

–Vi hade bäst energi och bäst teamwork. Låten är bra, väldigt hård och sprider glädje, ansåg Theo Mathiasson, 11.

Han tycker att Elvis är cool men har, liksom de andra, kanadensiska rapparen Drake som personlig favorit. Framtidsdrömmen är att bli fotbollsspelare.

–Neymar är bäst.

Det var många bud om hur man skulle fira segern.

–Kebabpizza, tyckte Theo.

ANNONS