Drängsredsbo får rätt mot bilverkstad

En bilverkstad i Hyltebruk ska ersätta en bilägare i Drängsered med 370 kronor.

ANNONS
|

Det rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden, ARN, efter att ha granskat en anmälan från mannen.

Drängseredsbon lämnade in bilen för reparation den 12 december 2016 sedan en verkstad konstaterat fel på lamdasonden. Verkstaden lovade att bilen skulle vara lagad före jul.

Arbetet kostade 2 472 kronor. Men när han hämtat bilen efter lagning så dök samma varning upp igen, motorlampan lyste.

Efter ett nytt verkstadsbesök och löfte om byte till originaldelar började lampan lysa igen. När han kom tillbaka med bilen den 22 december sa verkstan att man inte kunde laga felet och uppmanade honom att uppsöka en märkesverkstad.

”Det framkom att bolaget fuskat och satt in en universaldel i stället för en originaldel”, heter det i anmälan som slår ner på att montaget skadat gängorna.

ANNONS

Inte heller hade kunden blivit erbjuden en kundbil utan fått ordna ersättningsbil själv. Bolager erbjöd sig återbetalning men mannen begärde 9 591 kronor i ersättning.

ARN anser inte att utredningen visar att verkstaden skadat bilen. Däremot har de misslyckade reparationsförsöken förorsakat tre extra resor om fem mil samt provkörning utan nytta i fem mil. Enligt praxis för milersättning är mannen därmed berättigad till 370 kronor och återbetalning.

ANNONS