Dahl kritiserar – men delar kränkningar

I går avslöjades att SD-ordförande Stina Isaksson gillat ett Facebook-inlägg med nazistflaggor på en tårta. Skrämmande, tycker förre partikamraten Finn Dahl som nu är politisk vilde. Men nyligen delade han själv ett inlägg där svarta kvinnor kallas ”valboskap”.

ANNONS
|

Kommunrådet Ronny Löfquist (S) kommenterar Stina Isakssons handlande på detta vis:

– Jag är inte förvånad eftersom jag gång på gång sett SD-politiker i Hylte som uttryckt sådana åsikter, exempelvis Finn Dahl och Jerzy Golowkin, säger han och fortsätter:

– Jag tycker hon är olämplig, men vill inte lägga mig i Sverigedemokraternas processer. Detta ser jag mer som en intern grej som de får sköta själva. Själv är jag väldigt noga med vilka FB–vänner jag har. Jag blir inte vän med vem som helst, även om jag skulle få 50 vänförfrågningar per dag.

Finn Dahl hoppade av Sverigedemokraterna efter att själv ha delat ett kritiserat FB -inlägg om en drunknad flyktingpojke. Han är stark i sitt ordval om hur Stina Isaksson betett sig:

ANNONS

– Det är skrämmande. Självklart är det för jävligt, men jag har aldrig hört att hon haft sympatier åt det hållet och absolut inte sett några sådana tendenser. Jag tror att hon helt enkel gjort ett misstag som kommer slå hårt tillbaka. Hon har helt enkelt inte haft kontroll över vilka som är hennes facebookvänner.

Stina Isaksson gillade inlägget med naziflaggor på nationaldagen. Samma dag delade Finn Dahl själv ett inlägg från en FB-vän. Det visar en bild med Sveriges statsminister Stefan Löfven tillsammans med två svarta kvinnor.

Texten lyder: ”Sveriges Fiende. Löfven med importerad valboskap.”

– Det var lite tufft, kanske. Det var med tanke på att många politiker använder invandrare som röster utan att invandrarna själva vet vad de egentligen gör, säger Finn Dahl.

Men de svarta kvinnorna på bilden jämförs ju med boskap?

– Jag tycker inte att det är något fel på djur, de är också människor, skrattar Finn Dahl.

ANNONS