Premiär. Bo Westman, hembygdsföreningen, köpte årets majblomma av Aris Mustafa. De omges av Sadrivo Abdolahi, Reine Walfridsson och Chieck Camara.
Premiär. Bo Westman, hembygdsföreningen, köpte årets majblomma av Aris Mustafa. De omges av Sadrivo Abdolahi, Reine Walfridsson och Chieck Camara.

Dags för elever att börja sälja årets majblomma

I går var det dags för barnen på Örnaskolan i Hyltebruk att börja sälja årets majblomma.

ANNONS
|

–Det är bra och roligt att hjälpa barn som inte har mycket pengar så att de kan bli gladare och känna sig tryggare, tyckte Aris Mustafa, 9 efter att ha tittat på en informationsfilm i ett klassrum.

–Jag ska sälja på min gata, sa Zaga Malm, 9, ett av barnen som fick var sin väska fylld med majblommor.

- Årets blomma är jättefin. Den ser ut som en nyckelpiga som jag tycker är jättesöta, sa Molly Matthiasson, 9.

I informationen som läraren Susann Ehde Larson från majblommeföreningen överlämnade fanns instruktioner om att barnen ska gå två och två eller flera ihop.

ANNONS

Och att man inte bara ska springa fram.

– Det ska bli spännande att sälja majblomman för första gången, tyckte Reine Walfridsson som redan fått beställning från mormor och morfar i Smålandsstenar.

En liten del av intäkten går till säljaren.

–Jag ska köpa leksaker och godis till min kanin Stampe för pengarna, sa Molly Mathiasson, 9.

– Vi behöver leksaker till vår katt Viktoria som river sönder vår dörr, sa Zaga Malm.

Bo Westman, ordförande i hembygdsföreningen i Hylte, var en av de första som köpte årets helröda majblomma, försedd med en pärla och designad av en ung flicka.

–Det är en mycket bra tradition och positivt att barnen engagerar sig. De blir riktigt taggade av att det går till ett bra ändamål, sa han.

ANNONS