Coop-rånarna fick med sig mindre summa

Ett område kring kassorna var avspärrat för polisens tekniska undersökning på Coop i Hyltebruk under fredagen, dagen efter rånet. Rånarna kom över en mindre summa pengar.

ANNONS
|

– Det finns ingen misstänkt eller gripen men det har satts igång en brottsplatsundersökning och det finns gott om vittnen som ska förhöras, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Den anställde mannen, 27 år, som blev misshandlad av en av rånarna med ett tillhygge i ansiktet och fick åka ambulans till sjukhuset i Halmstad mår efter omständigheterna väl.

– Han mår ganska bra. En av rånarna hade skadat honom i huvudet och han blödde en hel del, säger Peter Adelsson.

– Vi har fått uppgift om att tillhygget var ett baseballträ. Det har också inledningsvis talats om en kofot.

Det var klockan 19.29 på torsdagen som polisen fick larm om att det pågick ett rån på Coop på Storgatan i Hyltebruk.

ANNONS

– De var maskerade med sjalar över ansiktet och fick med sig en summa kontanter men det var inget större belopp.

Enligt vittnen var de två männen i 20-årsåldern.

–Någon hade en hoodtröja och den andre var påtagligt smal, mörkhårig och bar svartvita adidasbyxor. Det finns ingen uppgift om att de sa något.

Männen försvann i riktning mot Skolgatan.

I går förmiddag var ett stort område runt kassorna avspärrat av polisens blåvita band medan polismän utförde en teknisk brottsplatsundersökning.

Affären kunde dock hålla öppet som vanligt och kunderna kunde använda en av de bemannade kassorna samt de tre snabbkassorna.

– Det är en tråkig händelse men vi hanterar den. Vi behöver hämta oss och jag månar om min personal, säger Dan Arvidsson, vd på Coop.

ANNONS