Mannen sålde saker som inte existerade på en köp- och säljsajt på internet.
Mannen sålde saker som inte existerade på en köp- och säljsajt på internet.

Bedragare sålde låtsassaker och lurade folk på pengar

Mannen lade ut möbler och saker till försäljning på nätet och krävde förskottsbetalning. Men objekten levererades aldrig till köparna.

ANNONS
|

Mannen misstänks ha vilselett kunder vid tolv olika tillfällen. Nu åtalas han för bedrägeri.

Tillvägagångssättet har varit detsamma. Mannen har lagt ut något till försäljning via en köp- och säljsajt på internet och har sedan blivit kontaktad av personer som velat köpa sakerna.

Han har då förmått köparna att betala in köpesumman på hans bankkonto med löfte om att han skulle skicka varorna så fort pengarna kom in på kontot.

På så vis har han bland annat lyckats sälja bil- och båtmotorer, klinkerplattor, motorsågar, sängar, en hushållsapparat, en bokhylla och en fåtölj. Priserna har varierat från några hundralappar till flera tusen kronor.

ANNONS

Under förundersökningen har polisen kommit fram till att dessa möbler och saker aldrig har existerat.

Mannen, som är i 40-årsåldern och bosatt i Hylte kommun,har nu åtalats för bedrägeri på alla tolv punkter eftersom han tog betalt för varor han aldrig hade tänkt att skicka till köparna.

I två av fallen bad han köparna föra över pengar till hans pappas konto. Han uppgav även pappans namn för köparna. Pappan, som är i 90-årsåldern, hade dock ingenting med saken att göra och var helt ovetandes om sonens affärer. Pappan ska ha lånat ut sitt konto till sonen i god tro.

Hyltebon har erkänt alla punkter utom en där han fick 600 kronor i betalning för en mjuklift.

Han förklarar sitt beteende med att han behövde pengar. Han har ett tidigare fängelsestraff bakom sig och uppger att han inte var berättigad socialbidrag.

Förutom erkännandet har polisen använt sig av kontoutdrag för att bevisa att han har tagit emot pengar från kunderna.

Alla drabbade har yrkat på skadestånd som motsvarar de summorna som de förde över till mannen.

ANNONS