Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arga invånare plockar bort vägskyltar

Skyltningen vid Hässlehultsgatan, som dirigerar om trafiken, får inte vara i fred. Flera gånger har de plockats bort och slängts vid vägkanten.

Renoveringen av vattenledningarna förväntas pågå till månadsskiftet september-oktober och under tiden är Hässlehultsgatan stängd för genomfart. Men alla invånare har inte tålamod att vänta till dess.

Vägskyltarna som dirigerar om trafiken, bland annat via Södra industrigatan, har flera gånger flyttats och ibland slängts vid vägkanten eller i ett skogsområde av arga invånare.

– Att plocka bort vägskyltar på eget bevåg är både olagligt och farligt för alla inblandade, menar Mattias Andersson, driftingenjör på samhällsbyggnadskontoret i Hylte kommun.

Han är bekymrad över att folk inte respekterar säkerheten.

– Skyltarna fyller en funktion. Att de flyttas kan ställa till det ordentligt för både trafikanter och de som arbetar där. Gatan är bitvis uppgrävd och som sagt en arbetsplats. Vi vill inte att någon kommer till skada, säger Mattias Andersson.

Han tycker att det är tråkigt och ansvarslöst att folk tar bort varningsskyltar som ska skydda de som arbetar på vägen.

Mattias Andersson har även noterat att flera bilar har kört på Hässlehultsgatan, trots grävarbetena på sträckan. Då har detta troligen berott på att varningsskyltarna var bortplockade.

MEST LÄST