Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

hap-20120917-A-010-A_beskuren
HP den 17 september 2012. När idrottsföreningarna ville arrangera en gala, med serverig av öl och vin, sa politikerna nej.

Allians fick nej för fem år sen

En sportallians i Hylte fick nej då de vill servera alkohol vid en idrottsgala i Örnahallen. Detta hände för fem år sen, hösten 2012.

Idrottsgalan blev till slut av, men arrangörerna flyttade tillställningen till bilförsäljningshall i Hyltebruk. Man serverade då inte gästerna alkohol vid borden, utan satte upp en bar vid sidan om.

Det var innan dess en strid mellan de politiska blocken i Hylte, om man skulle säga jag eller nej till alkoholservering i kommunala Örnahallen - där galan först var tänkt vara.

Läs också: Okej att servera öl och vin i sporthall

Den borgerliga majoritet som då styrde kommunen var emot. Den socialdemokratiska oppositionen ville säga ja till "Gruppen för Idrottsgalan", som alliansen kallade sig.

Bland de som 2012 avstyrde att det sattes upp en ölbar i Örnahallen, fanns Centerpartiet, vars oppositionsråd Anna Roos nu sagt ja till att det serveras vin och öl i Unnaryds sporthall - efter att ett enskilt företag frågat.

- Skillnaden är att det i nuvarande alkoholpolicyn inte står något om servering av alkohol i kommunens lokaler, säger hon och håller med Ronny Löfquist (S) om att det är en brist i reglerna som helst bör rättas till.

Hon säger att det trots det inte fanns särskilt tunga skäl för att säga nej till Ages.

- De är ett slutet sällskap och det är positivt att de önskar hålla sitt arrangemang i lokaler som är kommunens.

MEST LÄST