Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

19-åring anhållen för åldringsrånet

En 19-årig man sitter nu anhållen för rånet mot en 85-årig kvinna i Hyltebruk med rollator.

Han greps vid en hållplats i Hyltebruk alldeles innan han hann stiga på en buss som skulle fört honom utom räckhåll för polisen, vilka följt hans spår i nysnön.

Rånet av 85-åringen skedde på Löparstigen i Hyltebruk vid 15-tiden i tisdags.

Kvinnan var ute på en promenad i bostadsområdet. En mörkt klädd och smal person kom då, enligt vittnesmålet, fram mot henne och knuffade omkull henne. Gärningsmannen slet sedan till sig hennes väska och sprang i riktning mot Skolgatan.

– Kvinnan är fortfarande chockad över det som har hänt och mår inte bra, berättade Rita Andersson, förundersökningsledare vid kriminalpolisen i Halland, för HP i går eftermiddag.

Hon tillägger att kvinnan, i samråd med andra instanser, erbjuds det stöd och den hjälp som brottsoffer brukar få.

I de förhör som hållits med den gripne – Rita Andersson vill inte säga något om var han är bosatt - har denne nekat all inblandning i rånet. Gripandet vid busshålls-platsen gjordes cirka två timmar efter rånet av kvinnan.

Enligt Rita Andersson var det inte bara fotspåren i snön som band 19-åringen till gärningen, då åklagare på tisdagskvällen beslöt om att han skulle anhållas.

– Det fanns flera andra orsaker som jag inte vill gå in på, säger hon.

Den stulna väskan är dock inte återfunnen. Enligt rapporten från rånet innehöll väskan pengar och personliga tillhörigheter.