Vilt studentfirande i Halmstad

Det blir en dag att minnas för resten av deras liv. Den efterlängtade studentdagen är här och HP punktmarkerar de glada ungdomarna under hela dagen.

ANNONS
|

Under morgonen har man kunnat se horder av studenter. Iklädda sin vita mössor och med stämband som snart ska bli sämre och sämre har de skrålat på sin väg från champagnefrukosten till skolan.

Klockan 12 sker de första utspringen. Då springer studenterna på Sannarpsgymnasiet, Ljud- och bildskolan, Aspero och Drottning Blanka ut för att möta sina stolta anhöriga.

En halvtimme senare, klockan 12.30, är det dags för utspring på Sturegymnasiet, Kattegattgymnasiet och Praktiska Gymnasiet.

Därefter kommer ytterligare en av höjdpunkterna under studentdagen – flakåkandet. Mellan cirka klockan 12.30 och 14.00 åker studenterna runt i centrala Halmstad på traktor- och lastbilsflak. Det kan medföra en del störningar i trafikflödet, så för stressade förare gäller det att vara ute i god tid eller välja andra vägar.

ANNONS

Vid cirka 14.00 inleds studentmarschen. Från Slottsparken ska studenterna marschera mot Norre katts park, via Storgatan.

Sammanlagt tar över 1 000 ungdomar i Halmstad studenten.

ANNONS