Vildmarksläger populärt bland barnen i Halmstad

Under sommaren pågår en hel del lägren runt om i Halmstad genom Aktiv sommar 2017. Nytt för i år är friluftslägret "Into the wild". – Jag vill lära mig allt som finns om hur man lever ute i naturen, säger William Kinberger, nio år från Halmstad.

ANNONS
|

Initiativet kommer från Frälsningsarmén i Halmstad. De har tidigare inte lyckats ha ett eget sommarkollo men med hjälp av kommunen blev det äntligen av.

– Detta har vi väntat på. Väldigt roligt att det verkar bli lyckat också, säger Jörgen Sörensen från Frälsningsarmén och som är huvudansvarig över "Into the wild".

Lägret pågår under vecka 30 och är en del av Aktiv sommar 2017. Alla barn och ungdomar mellan 9-16 år i Halmstad kommun är välkomna.

– "Into the wild" är ett bra komplement till de andra lägrerna under sommaren. Det är bra för barn att lära sig vad man bör tänka på i naturen, säger Jörgen Sörensen.

ANNONS

William Kinberger är nio år och bor i Halmstad, och han visste vad han ville göra på sommarlovet.

– Jag ville vara med för jag vill känna hur andra barn kan ha det, de som får vara ute och laga mat och bo i skogen hela tiden. Alla borde få ha det bra, säger han.

Under veckan har barnen hittills fått lära sig om hur man bygger kök och bord, hur man täljer och hur man spanar spår efter skogens olika djur.

– Ja och nu efter maten ska vi spåra älg och råddjur. Det ska bli jätteroligt! säger William.

Vad är det bästa på lägret?

– Det är att jag får lära mig nya saker. Att få lära mig tälja har varit det roligaste, då måste man ha tålamod, säger han.

Och även tjejen Ella Baltzar, tio år, från Värmland men boende i Kvibille och Falkenberg verkar gilla vildmarkslivet.

– Jag gillar och vara ute i naturen och leka. Nu lagar vi mat över elden. Det är fisk och potatis med purjolök och morötter, det är gott, säger hon.

Under veckan kommer de också ha tid åt att lära sig förstahjälpen, de kommer få vildmarksråd och hur man tar hand om naturen efter man varit ute i skogen.

ANNONS

– Man måste vara rädd om skogen, säger William Kinberger.

ANNONS