Bild: Vilhelm Stokstad, TT, arkiv
Bild: Vilhelm Stokstad, TT, arkiv

Vården får kritik efter självmord

När patienten felaktigt tilläts promenera ensam slutade det med att hen tog sitt liv. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritik mot vårdgivaren, den psykiatriska slutenvården i Halmstad, för att ha brustit i dokumentation och kommunikation.

ANNONS
|

När en patient vid den psykiatriska slutenvården i Halmstadtilläts ta en promenad ensam slutade det i tragedi. Hen tog sitt liv.

Vårdgivarenanmälde själva händelsen enligt lex Maria och Ivo har nu kommit med sin bedömning. Den psykiatriskaslutenvården i Halmstad har brustit i att ge patienten sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård. Dessutom har man brustit i dokumentation och kommunikation med de anhöriga, menar Inspektionen för vård och omsorg.

Patienten hade tidigare vårdats vid psykiatrin i Varberg, men blev i samband med händelsen flyttad till Halmstad på grund av platssituationen som ansågs vara mycket ansträngd.

Den psykiatriska slutenvården i Halmstad har sedan händelsen vidtagit åtgärder för att förhindra att liknande händelser inträffar igen.

ANNONS
ANNONS