Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Väta enda spåret efter tjuven

Polis och väktare som larmades till Vallåsskolan på torsdagskvällen kunde hindra att skolan drabbades av allvarliga vattenskador.

När de kom till skolan vid 22.30-tiden efter att ett inbrottslarm löst ut möttes de av att en brandslang öppnats och att vatten forsade ut i en av skolans korridorer. Det var inga svårigheter att stänga av och att få bort vattnet.

På fredagsmorgonen syntes inga spår alls efter nattens händelser. Skolan har kallat expert till platsen för att undersöka om vattnet ställt till med några problem i golv eller väggar.

– Vaktmästaren gick sist på kvällen. Han kontrollerade och då var alla dörrar stängda. Det syns inga spår efter inbrottet, inga krossade rutor eller någon annan åverkan. Hade man inte vetat om vad som hänt hade man inte kunnat ana något, berättar rektor Björn Lokind.

Skolan kommer nu att undersöka om det finns några fel på dörrar och låsanordningar. En dörr i närheten av vattenläckan har tidigare varit felanmäld och beskrivs som att åtminstone låsanordningen är i behov av att bytas ut.

MEST LÄST