Utredning om skjutning på Brogatan nedlagd

Jakten på den man som sköt en 27-åring med två skott inne på en restaurang i våras ledde ingenstans – polisen har lagt ned förundersökningen.

ANNONS
|

Klockan var strax före tio på kvällen, lördagen den 19 mars i år, när en okänd gärningsman sköt en 27-årig Halmstadbo med två skott inne på restaurang Food Point på Brogatan. Ett skott träffade 27-åringen i benet och det andra träffade i foten, vilket orsakade allvarliga skelett- och mjukdelsskador. Utöver gärningsmannen och offret befann sig ett 30-tal personer inne i restaurangen när skotten brann av, däribland flertalet barn.

Den skottskadade 27-åringen förhördes flera gånger under tiden som han låg på sjukhuset och även människor som befann sig inne på restaurangen, eller i närheten, vid tidpunkten för skjutningen blev förhörda. Dock utan resultat.

ANNONS

I slutet på sommaren lades förundersökningen ned. Cecilia Bergstén, chef för polisens grova brottsrotel, förklarar att man inte kom längre i utredningen.

– Förundersökningen har bedrivits hela tiden, från att det hände fram till att utredningen lades ned. Vi har vidtagit mängder med åtgärder. Vi har hållit förhör, gått igenom filmmaterial och undersökt lokalen tekniskt. Summa summarum: ej spaningsresultat, säger Bergstén.

Drygt två veckor efter skottlossningen sade Cecilia Bergstén till HP att den skjutne mannen inte var ”alldeles samarbetsvillig”.

– Men att förundersökningen läggs ned beror inte bara på det, bedömningen görs på ärendet som helhet, säger hon.

ANNONS