Dammen i Slottsparken får snart sällskap av ett nytt utegym. Bild: HP/arkiv
Dammen i Slottsparken får snart sällskap av ett nytt utegym. Bild: HP/arkiv

Utegym ska anläggas i Slottsparken

Träningsmöjligheterna ökar för Halmstadbor som siktar på att toppa strandformen lagom till sommaren. Nu anläggs ett nytt utegym i Slottsparken.

ANNONS
|

Det nya utegymmet anläggs i ett samarbete mellan kommunen, Eleiko, Swedish Adrenaline och Högskolan i Halmstad, där det ingår i ett forskningsprojekt.

Gymmet kommer skilja sig en del från ett klassiskt utegym.

– Till skillnad från ett traditionellt gym bygger det intelligenta gymmet på att testpersonerna får individuell feedback via en aktivitetsklocka och gymmets inbyggda intelligens, berättar Urban Johnson, professor i psykologi inriktning idrott på Akademin för hälsa och välfärd, Högskolan i Halmstad, i ett pressmeddelande.

Forskningsprojektet ska pågå till slutet av 2018 och under den här tiden ska man starta och studera speciella träningsgrupper.

Även allmänheten kommer dock vara välkommen att träna på gymmet.

ANNONS

Och även som vanlig motionär kommer man märka av skillnader i träningen.

Det som främst sticker ut är att det nya utegymmet kommer ha en tidräkningsstolpe som visar hur länge man ska utföra varje övning. Det hoppas man ska motivera till mer fysisk aktivitet.

– Utegymmet blir ett spännande bidrag till Slottsparken men även till kommunens befintliga utbud av träningsredskap i utomhusmiljö. Alla är välkomna att träna här och det centrala läget tillsammans med tidräkningsstolpen kommer förhoppningsvis såväl uppmuntra som motivera, säger Jonas Wilsby, projektledare på Halmstads kommun, i pressmeddelandet.

Gymmet kommer placeras strax norr om parkeringsplatsen längs Södra vägen. instruktioner och träningstips ska sättas upp vid utegymmet för att man som utövare ska kunna få ut max av sin träning.

Det nya utegymmet beräknas vara klart till den 1 maj. Om projektet faller väl ut är tanken att teknik- och fritidsförvaltningen tar över driftansvaret om tre år då nyttjanderätten löpt ut.

ANNONS