Ung Halmstadbo döms för bedrägeri

En 25-årig Halmstadbo har gjort sig skyldig till 79 fall av bedrägeri genom att på auktionssajten Tradera sälja saker han inte har kunnat leverera. Mannen får villkorlig dom med 240 timmars samhällstjänst.

ANNONS
|

Mannen har under åren 2009 och 2010 lagt ut en stor mängd annonser på Tradera. Det handlar om alltifrån kläder till leksaker och datatillbehör.

Beloppen det handlar om är 229 kronor för den billigaste varan till som mest 4 100 kronor. Totalt har mannen lurat till sig 80 000 kronor, pengar som enligt åklagaren i stor utsträckning ska ha gått till att finansiera ett spelmissbruk. Personer som har lurats är spridda över hela Sverige.

25-åringen förnekar brott. Han hävdar att pengarna som har satts in på något av hans bankkonton kommer från affärer han har gjort i ett dataspel. Mannen menar också att en del summor som har satts in felaktigt kan ha hamnat på hans konton utan att han har varit inblandad.

ANNONS

Tingsrätten dömer dock mannen för bedrägeri. Spår har hittats i mannens dator och rätten konstaterar att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen har förmått personer att betala utan att han har haft för avsikt att leverera några varor.

ANNONS