Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv
Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv

Två minderåriga flickor gripna av polis

Gömde sig för polisen efter att ha kastat föremål mot bilar. Flickorna, båda under 15 år, greps och kördes hem till sina respektive vårdnadshavare.

ANNONS
|

Vid tiotiden på måndagskvällen fick en förare larma polisen efter att ha fått föremål kastade mot sin bil under färden på Laholmsvägen. Ett grupp ungdomar, oklart hur många, ska ha synts kastatföremål från järnvägsövergången. Föraren kom inte till skada, men biltaket träffades och fick materiella skador.

När polisen kom till platsen såg man hur två ungdomar, båda flickor under 15 år, försökte gömma sig på parkering. En av dem ska dessutom ha misstänkts vara narkotikapåverkad, enligt SVT.

En anmälan om framkallande av fara för annan skrevs, och de båda flickorna kördes hem till sina respektive vårdnadshavare.

– Eftersom att flickorna inte är straffmyndiga går utredningen vidare hos sociala myndigheter, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

ANNONS

Det är ännu oklart om de misstänkta flickorna var ensamma gärningsmän. Att det var just två unga flickor som greps är relativt ovanligt, men inte helt förvånade, enligt polisen.

– Den här typen av händelser är inte helt ovanliga i ungdomsgrupper. Nu var det två flickor som greps, men vi vet inte om det var fler inblandade, säger Gustafsson.

ANNONS