Nöjd chef. Carina Jacobsson tycker att de nya lokalerna i Fattighuset blivit riktigt fina och är nöjd med utformningen.
Nöjd chef. Carina Jacobsson tycker att de nya lokalerna i Fattighuset blivit riktigt fina och är nöjd med utformningen.

Turistbyrån på plats i Fattighuset

Idag öppnade Turistbyrån i Halmstad portarna för besökare igen i sina nya lokaler i Fattighuset vid Lilla torg och Köpmansgatan.

ANNONS
|

- Det har blivit jättebra lokaler för oss, renoverade och fina och ändå med en atmosfär som andas tradition. Nu kommer detta att bli vår permanenta adress långt framöver, säger turistbyråns chef Carina Jacobsson.

Carina Jacobsson är relativt nöjd med sommarsäsongen. Särskilt har man haft många förfrågningar om lämpliga utflyktsmål för småbarnsföräldrar.

- Men vi har i år tappat 200-300 besökare hos oss jämfört med förra året. Men man ska komma ihåg att många numera hämtar sin information via mobilen eller vid datorn.

Turistbyrån har flyttat runt i Halmstad ett antal gånger sedan årsskiftet 1984-85 då det för första gången inrättades en kommunal turistnämnd. På den tiden låg verksamheten vid Österbro det som i dag är bussterminalen Österskans.

Sedan gick flyttlasset till Sjömanskyrkans byggnad utmed Tullkammarkajen och efter den blev det en sejour i slottets lokaler ut mot Nissan. Vid två tillfällen har turistbyrån haft lokaler vid Norre torg. Så sent som våren 2009 flyttade verksamheten in vid Norre torg för andra gången.

ANNONS