Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tjuv med kniv greps på vinden

Polisen undersökte ett oväsen och hittade en man som inte hörde hemma i huset.

Strax innan tolv på natten till onsdagen hördes ett väldigt oväsen från ett vindsförråd i ett hyreshus på Järnvägsgatan i Halmstad.

Polis anlände till platsen för att undersöka var ljudet kom ifrån, och märkte då att en gallergrind i anslutning till förrådet var sönderslaget.

Inne i förrådsutrymmet påträffade de en man i 20-årsåldern som inte hörde hemma i huset. Mannen vägrade att uppge namn och personnummer, och greps av polispatrullen.

– Han misstänks för försök till inbrott och brott mot knivlagen, med mera. Det kan tillkomma fler brottsrubriker, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

På senare tid har fler inbrott i förrådsutrymmen skett i närområdet, men det finns i nuläget inget som kopplar den nu gripne mannen till dessa brott.

Polisens presstalesperson uppmanar hyresgäster att vara mer vaksamma på vilka personer som rör sig i trapphuset.

– Det är noga att man ställer motfrågor till personer som vill att man öppnar entrédörren för dem. ”Vem är du? Vart ska du?”, säger Ulla Brehm.

Dessutom önskar hon att grannar pratar mer med varandra om säkerheten där de bor.

– Bor man i ett hus med flera lägenheter har man ett gemensamt intresse att hålla obehöriga ute. Om det sedan också finns ordentliga lås i fastigheten minskar risken för inbrott, säger Ulla Brehm.