Tegelbruket snart redo för nytt uthyrningssläpp

Lagom till inflyttning av hus A släpps också lägenheterna till hus B, som redan nu har fler intressenter än sin identiska föregångare.

ANNONS
|

Cirka 500 ansökningar kom in i slutet av maj när de 110 lägenheterna i hus A släpptes. En av fem blev utan, men det är fortfarande ytterligare två sextonvåningshus som ska populeras.

I takt med att Halmstads norra infart får en ny skyline ökar också intresset för de nya lägenheterna.

– I dagsläget är det 1 170 personer som har anmält sitt intresse, berättar Kent Lundgren, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar, som ansvarar för det administrativa kring uthyrningen av de nya höghusen.

Exakt datum när de nya lägenheterna släpps är ännu inte satt, men klart är det att det blir under det första kvartalet 2018. Samtidigt är det inflyttning i hus A, som just nu stomkompletteras och färdigställs.

ANNONS

– Parallellt med arbetena inne i bostadshusen pågår också montage av terrassbjälklaget som kommer sammanbinda de tre huskropparna, berättarTobias Johannesson, projektansvarig på Järngrinden.

70 yrkesarbetare och tjänstemän finns på plats och arbetar dagligen med byggnationen, som hittills gått som planerat. Samtidigt jobbar ungefär 20 tjänstemän med projektet på distans.

Hus B beräknas ha inflytt det tredje kvartalet 2018. Ett halvår senare beräknas det sista, hus C, stå klart för boende. Totalt har då 330 hyreslägenheter byggts upp sedan det första spadtaget i september 2016.

Hyrorna går från drygt 5 600 kronor för en etta till knappt 14 000 kronor i månadenför en fyra.En tvåa hyrs för mellan nio och tiotusen i månaden.

Vilka aktörer som kommer inhysa sig i Tegelbrukets kommersiella lokaler är fortfarande hemligt, men intresset är även där stort, menar Kent Lundgren.

– Intresset är stort både från livsmedelsbutiker och förskoleaktörer, men vi kan inte avslöja något i dagsläget då vi inte skrivit på något hyreskontrakt ännu.

ANNONS