Tall Ships Races är också barnens fest

De populära Babblarna lockade en stor publik av små människor när de uppträdde på kajen under lördagseftermiddagen, men för barnfamiljer finns också mycket annat att uppleva under Tall Ships Races.

ANNONS
|

–Jag är verkligen positivt överraskad. Här är ju hur mycket som helst att göra, konstaterarSofia Wallström från Stockholm, som kommit för att titta på Babblarna tillsammans med dottern Doris.

Under en timma fylldes det så kallade Maritime Square av ett hav av barn, som hade järnkoll på alla de färgglada figurerna på scenen, och deras förvillande lika namn.

– Ja, Thyra älskar Babblarna, förklarar pappa Rickard Petersson från Värnamo och får ivriga instämmande nickar från dottern som tagit plats på hans axlar.

Föreställningen på Maritime Square var annars något av ett undantag, då de flesta barnaktiviteter samlats vid Stationsparken. Under helgen har den till och med döpts om till Jolly Park.

ANNONS

–Det här är ju en fest för hela familjen, så vi har skapat ett familjevänligt område där man både kan roa sig och koppla av, berättar projektledaren Carina Jacobsson.

I Jolly Park finns bland annat ett stort cirkustält, där det bjuds på ett digert program med sagor, teater och sånger. Ett annat tält är öppet för barn som ville pyssla, måla eller utmana sina tekniska talanger.

– Här kör vi lite gammaldags kreativet, skojarMagnus Sjöbeke från Mjellby konstmuseum, som inspirerar besökarna till att skapa egna sjöodjur.

Åtta-åriga Bella Einarsson från Falkenberg föredraratt måla, medan andra provar på att programmera enkla dataspel i KomTeks regi.

– Vi har gjort ett spel som kan öppna broar för båtar. Det är väl passande den här helgen? funderarKlara Sköld på KomTek.

Fem-åriga Signe Ellman är lycklig över att ha hittat en tavla där man kan sticka in huvudet från baksidan och få någon annans kropp. Vips har hon förvandlats till en tjusig sjöjungfru.

Förvandlade är också några av kulturskaparna i Dramalogen, som klätt ut sig till sjörövare och erbjuder barnen att delta i en skattjakt i parken.

ANNONS

–Vi betalar barnen bra för deras hjälp, bedyrar Linnea Ytterlid, som helst ville tilltalas "Kaptenen”.

Även Medeltidsbyn finns på plats i Jolly Park och bjuderin till lekar och fäktning med mjuka svärd.

–Vi passar också på att göra reklam för Medeltidsspelen, som ju går av stapeln i slutet av månaden, berättar My Lindqvist.

Halmstadbaserade Axels Tivoli lockar förstås också många barn och unga under helgen och spridersamtidigt musik och glada tjut.

Fakta: Barnens och de ungas Talls Ships Races

I planeringen av Tall Ships Races har Halmstads kommun vinnlagt sig om att skapa ett utbud som även lockar barn och unga.

–Vi har haft en ungdomspanel som fått lägga fram sina synpunkter och önskemål och som påverkat programmet och valet av artister, berättar projektledaren Carina Jacobsson.

När det gäller barnen har det funnits en ambition att både erbjuda mycket aktiviteter och skön avkoppling.

ANNONS