Bild: TT, arkiv
Bild: TT, arkiv

Svartsjuk man slog och avlyssnade frun

Mannen i 40-årsåldern ska ha misstänkt att hans fru var otrogen och avlyssnade henne i bilen. Dessutom ska han ha slagit henne vid ett flertal tillfällen. Nu åtalas han vid Halmstads tingsrätt.

ANNONS
|

Paret har varit gifta under många år och har barn ihop. Men mellan 2014 och 2016 ska mannen mannen misshandlat henne vid flera tillfällen. Vid ett tillfälle 2014 ska han ha slagit henne med en fjärrkontroll. Han ska vid andra tillfällen bland annat tagit struptag på henne och slagit henne i ansiktet.

De bor inte längre tillsammans, men trots det har mannen tagit sig in i hennes bostad med hjälp av ena barnets nyckel vid tre tillfällen.

Han ska även ha lämnat en diktafon på inspelning i hennes bil för att avlyssna henne.

Kvinnan säger i förhör att mannen utsatt henne för kränkningar, kontroll och svartsjuka regelbundet samt utsatt henne för våld vid flera tillfällen. Efter två år av giftermålet märkte kvinnan att han var svartsjuk och att förhållandet har varit som en berg- och dalbana.

ANNONS

Mannen erkänner i förhör att han har kallat henne en del okvädesord. Han säger också att han har slagit henne vid enstaka tillfällen, men säger att kvinnan har slagit honom först.

Han erkänner dock att han lämnat en diktafon i hennes bil. Han menar vidare att han tror att kvinnan gjort anmälan för att kunna få ensam vårdnad om barnen.

Han åtalas för grov kvinnofridskräkning och olovlig avlyssning.

Han nekar till grov kvinnofridskränkning, men erkänner brott för avlyssningen. Han säger att han lade diktafonen där för att han trodde att hon hade kontakt med en annan man.

ANNONS