Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Stulna elefanten Pinny återfunnen oskadd

Efter ett par dagar "i frihet" har elefanten Pinny hittat hem till restaurangen Pinchos igen. – Jag hittade henne liggandes i ett skogsparti bakom en container, säger Mats Johansson.

HP skrev nyligen om elefantstatyn Pinny som natten den 7 augusti blev stulen från sin plats utanför Pinchos i Halmstad. 

– Personalen blev jätteglada och tjoade när vi fick reda på att hon var hittad, säger Felix Helgesson, restaurangchef på Pinchos. 

Han berättar att Pinny hittades oskadd, men att hon var i chock. 

– Hon är på rehabilitering nu, därför har vi inte ställt ut henne. Skämt åsido, vi ska fylla henne med cement eller sand så hon inte blir stulen igen, säger han. 

Vilka som tog Pinny, och varför, har Felix Helgesson dock ingen aning om. 

– De som tog henne kanske blev rädda efter all uppmärksamhet händelsen fick, säger han. 

Den som hittade elefanten var Mats Johansson som arbetar som greenkeeper på Strandtorps golfklubb vid Östra stranden. Han hittade henne i ett litet skogsparti bakom en container vid golfklubben. 

– Vid sjutiden på morgonen hittade jag henne. När jag såg en elefant där trodde jag inte att det var sant, säger Mats Johansson. 

Där låg hon under träd och grenar, mitt bland snåren. 

– Hon hade tagit en väldigt lång promenad, ända till Östra stranden. Eftersom hon var hungrig gav jag henne lite banan, säger Mats Johansson skämtsamt. 

Han hade först ingen aning om var Pinny hörde hemma, men fick sedan genom sin bror reda på att HP hade skrivit om elefanten.  

– Jag försökte direkt få tag på Pinchos, men de hade inget nummer. Jag kunde bara göra en bordsbeställning via appen. Så det gjorde jag, säger Mats Johansson.

I bordbeställningen till klockan 20.00 på kvällen skrev han ett meddelande: "Jag är upphittad och vill hem till husse, hälsningar Pinny". 

– Eftersom att ingen kom till bordet, gick de in i bokningen och där såg de mitt meddelande, säger Mats Johansson.