Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Stor cannabisodling gav fängelsestraff

Två rum i 30-åringens lägenhet var fulla med cannabisplantor när polisen bröt sig in. Nu döms mannen till tio månaders fängelse.

Passageraren i bilen som polisen stoppade i januari i år misstänktes vara narkotikapåverkad och förarens uppgifter – om att passageraren ”luktat konstigt” när han klev in i bilen – stärkte polisens misstanke. Efter ett kortare förhör kom det fram att passageraren varit hemma hos en vän och rökt cannabis. 

Polisen åkte hem till vännen, en 30-årig Halmstadbo, och fick tillstånd att bryta sig in i lägenheten. Väl inne kunde polisen konstatera att två rum i lägenheten hade gjorts om till odlingsrum, med lampor, kolfilter, fläktar och luftfuktare – och ett större antal cannabisplantor. Efter torkning vägde 30-åringens plantor 1,7 kilo

30-åringen har erkänt allting i polisförhör och har förklarat att han har odlat för eget bruk och för att slippa beblanda sig med kriminella. Polisen har ifrågasatt om den stora mängden cannabis verkligen är för eget bruk, men 30-åringen har sagt att han hade tänkt göra cannabisolja av skörden och att det därför behövs en större mängd växtdelar. Mannen har däremot ifrågasatt mängden, och menar att det snarare rör sig om 1,5 kilo och inte 1,7. 

Tingsrätten i Halmstad går dock på åklagarens linje och dömer 30-åringen för innehav av 1,7 kilo cannabis. Han döms också för att ha kört bil påverkad av cannabis bara ett par dagar innan husrannsakan. För de brotten döms 30-åringen till tio månaders fängelse. 

MEST LÄST