Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv
Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv

Stökig natt i Halmstad – polis fick tillkalla förhandlare

En man ska ha hotat att hoppa från en balkong, och en annan ska troligtvis ha fått näsan bruten.

Polis larmades strax efter klockan 22 till Hamngatan sedan en misstänkt trafikolycka. En bil ska ha kört in i en betongpelare på parkeringsdäcket, men ingen ska ha kommit till skada. Däremot ska en av de inblandade männen hotat att hoppa från en balkong, alternativt räcke, intill. 

– Han står på balkongen, eller räcket, och säger att han ska hoppa, varpå polis på platsen beslutar att tillkalla en förhandlare, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

I väntan på att förhandlaren ska ta sig till Halmstad försöker polis och mannens vänner under en timme att tala honom till rätta. 

Hur vanligt är det att förhandlare tillkallas?

– Det är relativt sällsynt, och händer någon gång varje kvartal. Det kan handla om någon som tagit gisslan, eller någon som säger att hen ska ta livet av sig. Ofta handlar det om psykisk ohälsa. I det här fallet var det en väldigt tragisk händelse, säger Fuxborg. 

Den inblandade mannen visar tecken på att vara drogpåverkad, och får senare följa med till stationen för provtagning. Den aktuella bilen togs i beslag för teknisk utredning. 

Senare under natten, strax efter klockan tre, larmades polis sedan till en restaurang på Storgatan i Halmstad sedan en misstänkt misshandel ägt rum. Gärningsmannen, som misstänks ha brutit näsan på sitt offer, hölls fast av ordningsvakter och kunde gripas av polis.

Flera fall av skadegörelse till följd av raketer rapporterades också in under kvällen och natten. Vid klockan 18 larmades polis till Furulundsskolan efter att brandlarmet gått i någon av paviljongerna på skolan, efter att någon/några ska ha slagit sönder en ruta och kastat in smällare. Polis har genomfört en teknisk undersökning och säkrat spår från platsen. 

Vid klockan två på natten ska sedan någon fått sin brevlåda sprängd av smällare på Frennarp, av några ungdomar som sedan lämnat platsen i bil. 

Räddningstjänst och polis fick också tidigt under morgonen rycka ut till Roskildegatan där en bil stod i brand.

– Utöver det har kvällen sett ut som en vanlig lördagkväll, med några fall av misshandel och fylla, säger Fuxborg.

MEST LÄST