Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv
Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv

Stökig eftermiddag i Halmstad – storbråk vid högstadieskola

Ett femtontal elever ska ha drabbat samman vid en högstadieskola strax efter klockan ett. Minuter senare larmades polis till en misshandel i centrum där tre män gett sig på en fjärde.

Personal på Österledskolan i Oskarström i Halmstad larmade under torsdagen polisen vid tio över ett, under pågående lunchrast på skolan, sedan ett femtontal elever drabbat samman i ett större bråk. 

– När vi kommer fram till platsen har personalen själva lyckats sära på de två gängen som drabbade samman, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst. 

Polisen talade med de inblandade på plats, och flera anmälningar om misshandel gjordes. Inga tillhyggen ska ha använts.

– Någon ska ha fått ett slag, och någon annan har fått ett blåmärke, men ingen ska ha behövt vård, säger Adlersson. 

Vad bråket handlade om är ännu oklart.

De inblandade eleverna förhördes under eftermiddagen och blev sedan hemskickade.

– De elever som inte kunde bli upphämtade av sina föräldrar körde vi själva hem, säger Stefan Blessenius, rektor vid Österledskolan. 

Under eftermiddagen har skolans ledning hanterat situationen med personal och även med hjälp av barn och utbildningsförvaltningen, vilket man också kommer fortsätta med under morgondagen.

Alla inblandade elever är avstängda under morgondagen. I övrigt kommer undervisningen fortgå som vanligt.

– Men vi kommer ha ännu fler vuxna i rörelse på skolan. Under raster, i korridorer och utomhus, säger Stefan Blessenius.

Fanns det några indikationer på att ett bråk var på gång?

– Jag har varit rektor i åtta år, och den här storleken på bråk har jag aldrig varit med om och var heller inte förberedd på, säger Stefan Blessenius.

Några minuter senare på eftermiddagen, strax efter klockan kvart över ett, larmades polis till Brogatan i centrala Halmstad sedan ännu ett larm om bråk inkommit.

– Där är det tre män som har slagit och sparkat mot en fjärde, säger Peter Adlersson.

Alla fyra är kvar på platsen när polisen anländer. Tre av männen grips och förs till polisstationen misstänkta för misshandel, en född 68 och två i 20-25-årsåldern. Även målsäganden, en man i 25-årsåldern, förs till polisstationen för att bli hörd. 

Även i detta fall är orsaken till bråket ännu oklart.

MEST LÄST