Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Snart kan Nissastrand få ytterligare ett nybygge

Utbyggnaden av Nissastrand fortsätter. Riksbyggen har sökt bygglov för "Brf Landgången" som ska uppföras i den norra utkanten av stadsdelen.

Tomten ligger i korsningen mellan Stellan Mörners gata och Egon Östlunds gata. 
Här vill Riksbyggen bygga 56 bostadsrätter som ska uppföras i två fristående huskroppar som förbinds med en "landgång" högst upp.

Storleken på bostadsrätterna kommer att variera från ett till fyra rum och kök. I några av lägenheterna kommer det att finnas möjlighet för innehavaren att välja till en extra vägg och på så vis omvandla en tvåa till en trea. 

– Man kan tänka sig att ett yngre par flyttar in och kanske skaffar barn. Då har man möjlighet att få ett till sovrum för att kunna bo kvar, säger Valter Caspersson, projektledare på Riksbyggen. 

Byggnaden kommer även att ha ett garage i källaren. Där kommer det att finnas plats för ett trettiotal parkeringsplatser. 

– Det är väldigt dåligt med parkeringar på Nissastrand så det har varit ett önskemål att vi skulle försöka trycka in så många parkeringsplatser som möjligt. 

Orsaken till att huskropparna förbinds med en landgång är att markytan under är prickad i detaljplanen. 

– Den får man inte lov att bygga på så därför bygger vi den här landgången en bit upp i luften, säger Valter Caspersson.

Bygglovsansökan lämnades in i juli och på Riksbyggen räknar man i dagsläget med att inflyttning kan ske till hösten 2019. 

Utbyggnaden av Nissastrand har pågått i många år och enligt kommunens bostadsförsörjningsprogram beräknas området vara färdigt år 2020. I dag är det ett kvarter och två tomter som ännu inte har bebyggts med bostäder. 

Som HP tidigare berättat håller även HFAB just nu på att planera för 190 nya hyresrätter på Nissastrand. Dessa ska byggas på en tomt som ligger där Nissabogatan möter Gamletullsgatan. 

I det fallet beräknas inflyttningen ske i etapper från 2019 till 2020. 
 

MEST LÄST