Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Skylt vid gångbro har orsakat stor munterhet

Är årets bild redan tagen? Ja, det tycker i alla fall en del Halmstadbor som hört av sig till HP med anledning av den skylt som kommunen hängde upp efter brobranden.

”Man får tacka för ett gott skratt.”

”Texten på skylten vid avstängda bron är helt underbar.”

”Hur tänkte kommunen när de satte upp den skylten?”

”Ja, det är dit jag vill men det går ju inte när bron är avstängd...”

Reaktionerna har varit många och hjärtliga efter nyheten om den avstängda gångbron över Nissan som prydde Hallandspostens förstasida på onsdagen. På bilden står fyra personer framför avspärrningen och betraktar skylten som säger ”Gående hänvisas till andra sidan”.

Förklaringen till valet av skylt, som skapade stor munterhet både bland folk som var på plats vid bron och hos HP:s läsare, är trots allt ganska enkel.

– Det var den skylt som vi hade att tillgå där på nyårsnatten. De som var ute hade en uppgift, och det var att säkra att ingen kom ut på bron, så vi fick ta det som fanns. Vi fick helt enkelt laga efter läge, säger Anders Thorén, chef för teknik- och fritidsförvaltningen.

Men nu är det slut på det roliga. Skylten som hänvisade gående till andra sidan är nerplockad. I stället har kommunen satt upp en ny skylt med en pil som pekar mot Österbro.

MEST LÄST