Skottskadade mannen är förhörd

Förhör har hållits med den skottskadade. Han misstänks för mordförsök, men nekar till brottet.

ANNONS
|

Skottlossningarna på Gustavsfält och Andersberg bekräftas nu av polisen, vara relaterade. Polisen har fått större klarhet i händelserna, men väljer att vara förtegna.

– Ett försök till mord har begåtts. Vidare utreder vi fallet, och förhoppningsvis har vi än mer information under torsdagen, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare hos polisen i Halmstad.

Mellan fem till tio personer ska på något sätt vara inblandade i skottlossningen. Den man som sköts på tisdagen, ska ha blivit skjuten på nära håll. Mannen som träffades i buken,ska enligt uppgifter till Hallandsposten vara 33 år gammal och vara hemmahörande i Halmstad.

– Jag kan bekräfta att åldern stämmer på mannen, men kan inte uttala mig ytterligare, säger Lars-Gunnar Perlinger.

ANNONS

Mannen opererades under tisdagskvällen på sjukhuset, och har hållits nedsövd under natten. När Hallandsposten når polisen strax innan 10 på onsdagen, har mannen ännu inte vaknat.

På onsdagseftermiddagen meddelade polisen att ett förhör har hållits med 33-åringen. Han misstänks för mordförsök, men nekar till brottet. Ett nytt förhör med mannens advokat kommer att hållas på torsdagen.

Efter skottlossningen färdades en bil i hög fart från platsen. Enligt ett vittne till SVT ska denne ha sett uppemot fyra personer springa från platsen, bärandes på pistoler.

På platsen har polisen beslagtagit två bilar och en moped.

– En av bilarna är inte hemmahörande i Halmstad. Mopeden kommer genomgå en teknisk undersökning i dag. Mer än så finns inte att säga om dessa, berättar Lars-Gunnar Perlinger.

Under dagen kommer polisen arbeta intensivt i området. Polisen kommer genomföra förhör med boenden i området, men även inre spaningar. Ett avspärrat område kommer också att studeras ytterligare.

ANNONS