Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/6

  Skolbrand kan ha uppstått i rivningsarbete

  Räddningstjänsten larmades till en brand på Steningeskolan på fredagseftermiddagen. Branden är nu släckt och kan ha uppstått på grund av rivningsarbetet.

  Larmet kom klockan 15.30 på fredagseftermiddagen. En och en halvtimme senare var branden släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

  Skolan är inte i bruk då den håller på att rivas för att lämna plats för en ny skolbyggnad.

  – Det är troligtvis en konstruktionsbrand. Det började i en elcentral inne i fastigheten och det är lite svårt att komma åt där det brinner, sa Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad, under tiden släckningsarbetet pågick.

  Enheter från Getinge, Harplinge och Halmstad var på plats för att bekämpa branden.

  Steningeskolan har tidigare använts av elever i årskurserna F-3, men är numera stängd efter åtskilliga problem med lokalerna.

  – Rivningen av skolan har påbörjats och det kan ha hänt något under rivningsarbetet som startade branden. Det får kommunens fastighetskontor utreda, säger Peter Karlborg.

  På grund av arbetsmiljöbrister evakuerades Steningeeleverna till Plönningeområdet under 2016, i väntan på att den nya skolan ska byggas Steninge. Skolan hade bland annat problem med att yttertaket läcker och att ventilationen var dålig.

  Våren 2017 sa kommunfullmäktige ja till att bygga en ny skola med plats för 75 elever och en förskola med fyra avdelningar. Kostnaden för satsningen är beräknad till mellan 58 och 62 miljoner kronor.