Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/10
ANNONS ▼

Regnet hindrade inte deltagarna i hinderbanelopp

Det blåste och regnade en hel del när startsignalen för årets upplaga av Tylösand Cross Challenge ljöd på lördagen. Men det hindrade inte deltagarna från att ta sig an hinderbanan som gick både i vattnet och på land.

Loppet arrangeras av bland andra IS Halmia och Livräddarna i Tylösand och genomförs för tredje året i rad. Till skillnad från tidigare år var lördagens arrangemang uppdelat i ett tävlingsheat och ett motionsheat.

– De andra åren har vi bara haft ett motionsheat men vi har fått önskemål om att man ska kunna tävla, säger Kjell Andersson projektledare från Halmia.

Startsignalen för tävlingsheatet ljöd vid lunchtid och trots att det regnade och blåste så att vågorna gick höga samlades drygt 20 personer på stranden. Till motionsheatet var runt 90 personer anmälda.

– Vi fick in flera nya anmälda i går kväll så det verkar som att en del tycker att det är roligt att springa i det här vädret, säger Kjell Andersson.

Deltagarna startade nere vid livräddartornet och kunde sedan välja om de ville springa ett eller två varv på den tre kilometer långa hinderbanan. Tävlingsdeltagarna sprang tre varv.

Längs med vägen tvingades de bland annat krypa i sanden under ett nät, springa över bildäck och klättra över hinder. På en del av banan fick de också ge sig ut i havet och springa längs med strandkanten, med vatten upp till knäna.

– Tanken är att det ska vara lite utmanande, säger Kjell Andersson men tillägger att man inte måste vara den mest rutinerade löparen för att vara med.

Bland de som sökt sig till Tylösand på lördagen fanns både Halmstadbor och gäster från andra kommuner.

Sofia Henriksson och Maria Johansson hade rest från Mellbystrand och Laholm för att ta sig an utmaningen.

– Det blir veckans träningspass, säger Maria Johansson som medger att det kändes lite motigt att ge sig ut i det blöta vädret.

– Det var väldigt tveksamt i morse men nu är vi här så då är det bara att köra.

Tjejerna sprang Prinsens Minne i somras och berättar att de fått mersmak för motionslopp.

– Det är ett bra sätt att bli motiverad till att träna. Har man anmält sig så måste man ju genomföra loppet, säger Sofia Henriksson.

Tylösand Cross Challenge blir första loppet med hinderbana, berättar hon.

– Det ska bli roligt. Det känns kul när det händer lite och att man inte bara ska springa.

MEST LÄST