Politikers hus retar grannar

Halmstadpolitikern Dag Hultefors (M) har kommit på kant med blivande grannar i Ugglarp kring ett bygglov för ett fritidshus.

ANNONS
|

Grannarna till Hultefors tomt överklagar till länsstyrelsen eftersom de anser att beslutet togs på fel grunder. Bland annat hävdar de att kommunen inte på plats sett förhållandena innan bygglovet beviljades. ”Det är således en ren skrivbordsprodukt vilket bekräftats av kommunen”, skriver de.

Grannarna ogillar att marknivån på tomten höjts med fyllnadsmaterial. Byggnadshöjden blir därför mycket högre än väntat vilket är negativt för husen omkring.

I området ligger fastigheterna på en sluttning med havsutsikt. Husen har byggts efter naturen som sutteränghus. Men Hultefors hus avviker i höjd och placering. Byggnaden smälter inte in och riskerar att marknadsvärdet på grannarnas fastigheter minskar.

ANNONS

Bygglovet bör ogiltigförklaras, marknivån under huset sänkas och marken utanför huset återställas.

Enligt Dag Hultefors är bygget utlagt på totalentreprenad. Bygglovsansökan beviljades kring jul i fjol. Kommunen fann inga avvikelser mot detaljplanen.

– Jag har full förståelse för oron kring förändringen på tomten med ett nybygge där det varit obebott. Men jag hoppas att det här blir bra ändå till slut.

ANNONS